Süssünk Mézeskalácsot
2010 december 17. | Szerző: SimonSára |
MÉZESKALÁCS
66 dkg liszt (+ 4/5 kanál )
34 dkg porcukor
1 evőkanál szódabikarbóna
5 dkg ráma
4 tojás
4 evőkanál méz meglangyosítva
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 db szerecsendió reszelve
A tojást a cukorral habosra keverjük. A vajat és a mézet, beletesszük, simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fűszereket (szerecsendió, gyömbér) jó összegyúrjuk. Jó ragadós tésztát kapunk. – EZ nem baj! A kisszaggatott tésztaformákat tetszés szerint díszítjük. (pl. mandula, dió, mogyoró, cukormáz) Előmelegített sütőben sütőpapíron, közepes lángon sütjük. JÓ JÁTÉKOT KÍVÁNOK!
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Kipróbáljuk! Remélhetőleg ez nem vaskos kővé dermed mint az eddigiek!
Szia,
Nekünk nem szokott megkeményedni. Félmelegen fémdobozba….
És fincsi marad.