Süssünk Mézeskalácsot

2010 december 17. | Szerző: |

 


MÉZESKALÁCS


66 dkg liszt (+ 4/5 kanál )


34 dkg porcukor


1 evőkanál szódabikarbóna


5 dkg ráma


4 tojás


4 evőkanál méz meglangyosítva


1 mokkáskanál őrölt gyömbér


1 db szerecsendió reszelve


A tojást a cukorral habosra keverjük. A vajat és a mézet, beletesszük, simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fűszereket (szerecsendió, gyömbér) jó összegyúrjuk. Jó ragadós tésztát kapunk. – EZ nem baj! A kisszaggatott tésztaformákat tetszés szerint díszítjük. (pl. mandula, dió, mogyoró, cukormáz) Előmelegített sütőben sütőpapíron, közepes lángon sütjük. JÓ JÁTÉKOT KÍVÁNOK!


 



 


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Móni says:

    Kipróbáljuk! Remélhetőleg ez nem vaskos kővé dermed mint az eddigiek!

  2. SimonSára says:

    Szia,

    Nekünk nem szokott megkeményedni. Félmelegen fémdobozba….
    És fincsi marad.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!