Karácsonyi Menűsor – A LEVES

2010 december 21. | Szerző: |

 


1,5 kg ököruszályt 2-3 cm-es darabokra vágunk. 25 dkg karikára vágott vegyes zöldséggel, karikára vágott hagymával tepsibe tesszük, és aranysárgára pirítjuk. Ekkor a zsírját eltávolítjuk, és húsleves alap lével fölengedjük. Majorannával, kakukkfűvel, szemes borssal gyengén fűszerezzük, megsózzuk és fedő alatt lassú egyenletes forralással puhára főzzük. Ezután finom szűrőruhán átszűrjük, zsírját leszedjük, konyakkal ízesítjük, és ha kell, utána sózzuk. Mintára formált répát, fehérrépát és kis darabokra vágott ököruszályt adunk a levesbe betétnek.


Jó munkát!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsi mama says:

    Hát igen, ez igen régi ma már csak szakiskolákbanlehet hallani a régi nevekről.

  2. Alex says:

    A neve alapján bonylultabbra gondoltam. Gondolom a konyak miatt pikáns egy kissé…

  3. Éva says:

    Én a hideg halra leszek kiváncsi:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!