Karácsonyi Menűsor – A LEVES
2010 december 21. | Szerző: SimonSára |
1,5 kg ököruszályt 2-3 cm-es darabokra vágunk. 25 dkg karikára vágott vegyes zöldséggel, karikára vágott hagymával tepsibe tesszük, és aranysárgára pirítjuk. Ekkor a zsírját eltávolítjuk, és húsleves alap lével fölengedjük. Majorannával, kakukkfűvel, szemes borssal gyengén fűszerezzük, megsózzuk és fedő alatt lassú egyenletes forralással puhára főzzük. Ezután finom szűrőruhán átszűrjük, zsírját leszedjük, konyakkal ízesítjük, és ha kell, utána sózzuk. Mintára formált répát, fehérrépát és kis darabokra vágott ököruszályt adunk a levesbe betétnek.
Jó munkát!
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hát igen, ez igen régi ma már csak szakiskolákbanlehet hallani a régi nevekről.
A neve alapján bonylultabbra gondoltam. Gondolom a konyak miatt pikáns egy kissé…
Én a hideg halra leszek kiváncsi:))