Karácsonyi menűsor – A főétel (előtt)

2010 december 22. | Szerző: |

 


Kecsege (hidegen) –zöld mártással


1/ Hideg Kecsege


Hozzávalók: 1,75 dkg Kecsege, 10 dkg vegyes zöldség, 2 dkg vörös hagyma, só, bors, babérlevél, 1dl ecet, 25 dkg aszpik, 5 adag francia saláta, 5 adag tartár mártás, 3 db tojás, 5 dkg vaj, 1 csomó tárkony


A kecsegét a hasánál felvágjuk, belét eltávolítjuk, a hátában lévő porcogót kihúzzuk. (Ezt meg is csináltathatjuk, ahol vesszük) A megtisztított zöldségeket és hagymát vékony karikára vágjuk, sós cetes vízbe tesszük, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, felforraljuk, majd beletesszük a kecsegét és 10-12 percig lassú tűzön főzzük. Utána a tűzhelyről levesszük, s ha kihűlt hűtőbe tesszük. Tálaláskor kis késsel leszedjük a bőrét, belsejét kiskanállal kikaparjuk, és francia salátával megtöltjük. Tálra helyezzük, vajjal összekevert áttört kemény tojássárgájával a hátát csillagcső segítségével (ez egy forma kinyomó) – végigspricceljük, az oldalát pedig leforrázott tárkonylevelekkel díszítjük és a lehűtött halkocsonyával fényesítjük. Tartárt vagy zöld mártást adunk hozzá.


 


2/ Zöld mártás


Hozzávalók: 4 dl majonéz,  3 dkg paraj, 1 csomó petrezselyem zöldje, e dkg tárkony, ½ dl tejszín,  1 dl fehér bor, só, bors, cukor


 


Kicsit macerás – de ezt már 23.-án is lehet készíteni.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!