Karácsonyi menűsor – A főétel (előtt)
2010 december 22. | Szerző: SimonSára |
Kecsege (hidegen) –zöld mártással
1/ Hideg Kecsege
Hozzávalók: 1,75 dkg Kecsege, 10 dkg vegyes zöldség, 2 dkg vörös hagyma, só, bors, babérlevél, 1dl ecet, 25 dkg aszpik, 5 adag francia saláta, 5 adag tartár mártás, 3 db tojás, 5 dkg vaj, 1 csomó tárkony
A kecsegét a hasánál felvágjuk, belét eltávolítjuk, a hátában lévő porcogót kihúzzuk. (Ezt meg is csináltathatjuk, ahol vesszük) A megtisztított zöldségeket és hagymát vékony karikára vágjuk, sós cetes vízbe tesszük, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, felforraljuk, majd beletesszük a kecsegét és 10-12 percig lassú tűzön főzzük. Utána a tűzhelyről levesszük, s ha kihűlt hűtőbe tesszük. Tálaláskor kis késsel leszedjük a bőrét, belsejét kiskanállal kikaparjuk, és francia salátával megtöltjük. Tálra helyezzük, vajjal összekevert áttört kemény tojássárgájával a hátát csillagcső segítségével (ez egy forma kinyomó) – végigspricceljük, az oldalát pedig leforrázott tárkonylevelekkel díszítjük és a lehűtött halkocsonyával fényesítjük. Tartárt vagy zöld mártást adunk hozzá.
2/ Zöld mártás
Hozzávalók: 4 dl majonéz, 3 dkg paraj, 1 csomó petrezselyem zöldje, e dkg tárkony, ½ dl tejszín, 1 dl fehér bor, só, bors, cukor
Kicsit macerás – de ezt már 23.-án is lehet készíteni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: